Arbeta utan eget kontor

Det har blivit allt vanligare med personer vilka väljer att arbeta som digitala nomader, istället för att stanna kvar på ett kontor till dess att pensionsåldern uppnås. Traditionellt har de digitala nomaderna bestått av personer vilka försörjer sig via Internet som internetmarknadsförare, programmerare eller liknande. Men den bilden är på väg att förändras. Idag finner man bland de digitala nomaderna även affärskonsulter, jurister, ekonomer och ingenjörer, det vill säga mer klassiska och traditionella yrken.

Det är inte någon diskussion om att trenden att arbeta som digital nomad är på väg att övergå i en normalitet. Allt fler personer kommer att arbeta som digitala nomader och det är numera hur vissa delar av närings- och affärslivet fungerar.

Hyr ett tillfälligt kontor eller konferensrum

Även om allt fler personer väljer att arbeta som digitala nomader, är många av dessa personer fortfarande verksamma i konservativa branscher där det har fungerat på ett visst sätt sedan en lång tid tillbaka. Inom vissa branscher är det till exempel inte en särskilt god idé att hålla ett möte på Starbucks – i vart fall inte om man vill behålla sina uppdrag.

I många branscher förutsätter kunden eller klienten att möten ska ske i ett professionellt konferensrum med en komplett konferensutrustning. Som väl är, finns det idag ett mycket stort utbud av företag vilka hyr ut kontor och kontorsrum. En jurist som har valt att arbeta som en digital nomad kan därför snabbt och enkelt finns ett konferensrum i Stockholm för att sammanstråla med en existerande eller presumtiv klient.

Att möten sker i en professionell miljö är något som ökar möjligheten för den digitala nomaden att få ytterligare uppdrag. Dessutom är kostanden för korttidsuthyrning ofta klart rimlig och inte något som behöver gräva allt för stora hål i den digitala nomadens ekonomi.

Leave a Reply

mts_schema