Stationera kontor över hela Europa och maximera ditt företagande

Då Sverige ingår i EU sedan 1994, så är den fria rörligheten en fördel för alla företagare både i Sverige och andra EU-medlemsstater. Som medlem i EU har man skrivit på ett kontrakt, där arbete och boende ska vara flexibelt länderna emellan. Idag har EU hela 28 medlemsstater. Det som är bra med detta är att du som företagare kan sprida ditt företag över hela EU – utan att behöva genomgå massa krångel. Du kan ha ett kontor i Spanien, Sverige och Italien utan problem. Nu kanske många undrar varför man skulle ha kontor runt om i EU och det är just det den här texten kommer handla om.

Maximera ditt företagande

Att stationera kontor över hela Europa behöver inte enbart innebära extra kostnader och extra arbete. Det finns ett flertal fina fördelar som talar för detta koncept. Dessa företag ger ditt företag en skjuts ut på marknaden. Om du undrar över hur dessa fördelar ser ut, så är det bara att fortsätta läsa.

Genom att infektera hela Europa med din storslagna idé så sätter du ditt varumärke på karten (bokstavligen och bildligt talat). När du har flera kontor på olika ställen så ökar det ditt företags synlighet, igenkänningsfaktor och aktivitet. Det i sig är en boost. Sedan är det så att ditt företag kan bli smått självgående, du kan till exempel köra högskoleprovet i Sverige varje termin utan att företaget blir lidande – du har ju outsourcat på bästa möjliga sätt!

Genom att ha kontor i flera länder så är det lättare att hitta lämpliga samarbeten. Tänk såhär: I EU:s 28 länder finns det miljoner av potentiella kunder och samarbetspartners. Så varför bara ha kontor i Sverige? De som arbetar på respektive kontor kan förhoppningsvis sitt område och sin lokala marknad, så att de kan värva nya fördelaktiga gemenskaper.

En liten bonus med att sprida kontor över alla EU:s medlemsstater är att du har anledning att resa utomlands, både permanent och periodvis. Du kan till exempel ha en semester kombinerad med lite sol och bad. Genom att ha en fot i varje land så blir du även mer belevad människa som kan både kultur och marknad. Det ger dig ett övertag i ditt företagande. Du kan alltså slå ut närliggande konkurrenter.

Kom ihåg!

Du själv bestämmer om dina kontor ska vara bemannade med folk från ditt egna land, eller om du vill ta in lokala invånare för att skapa en mer genuin och pålitlig stämning för kunder. Du har makten att utföra stordåd, det är bara att köra. Kom ihåg att det är ditt företag, din nisch och din idé!

Leave a Reply

mts_schema