Bli en europeisk digital nomad

Drömmer du om att kunna leva ett mer självständigt liv, vara din egen chef och få se mer av världen? Som EU-medborgare har du stora chanser att uppnå målet. Redan idag kan du börja bygga upp ett eget företag och bli en digital nomad.

Driva eget företag

Det är fler och fler som upptäcker fördelarna med att vara egenföretagare. Det är självklart en chansning, men genom god planering, hårt arbeta och kunskap kan du lyckas. Som egenföretagare kan du sedan välja var du vill bo och hur du vill jobba, särskilt som digital nomad. Då är datorn eller mobilen din primära arbetsplats. Du kan arbeta i Stockholm, Umeå, Lissabon eller Paris, valet är ditt. Det ger mycket frihet samtidigt som det också kräver mycket disciplin. Förutom disciplin är det också viktigt att samarbeta med andra företagare. Den smartaste och enklaste lösningen är att du som företagare hyr ett kontor på ett kontorshotell. Du hittar ditt kontor på Workaround.io som har kontor över hela Sverige.

Digital nomad i Europa

Som digital nomad driver du ett företag från datorn. Du kan t.ex. vara bloggare, IT-konsult, fotograf eller hålla på med redovisning. Det finns tusentals personer världen över som har resväskan och datorn som hem, som reser mellan olika platser och jobbar ett tag. Som EU-medborgare är det extra lätt att lyckas. Vi kan enkelt resa och arbeta i andra EU-länder, ha tillgång till sjukförsäkring och leva med ett gott rättsskydd. För att lyckas bör du starta ditt företag medan du fortfarande har en anställning och bygga upp det allteftersom. Du bör också ha ett sparkapital på banken. Över hela Europa finns det sedan kontorshotell som du kan hyra kontor i, om du stannar på ett ställe under längre tid.

Leave a Reply

mts_schema