Vill du driva företag i Europa?

Att driva ett företag är inte lätt, det vet alla som någon gång har provat. Det är mycket som ska vara i ordning och det är både pappersexercis och personalfrågor. Det är inte direkt lättare att driva ett internationellt företag men inom EU så finns det vissa ramar som gör att det ska vara så lätt som möjligt. Ett företag som har etablerat sig i ett land inom EU har rätt till att etablera sig i andra EU-länder. Det betyder att en regering kan inte stoppa ett företag utan det ska råda samma konkurrenssituation som för alla andra företag. Vi har fri handel inom EU och det gäller tjänster, kapital, varor och personer.

Du kanske ska skapa Europabolag?

Har du ett företag som vill ge sig ut på den europeiska marknaden så finns det något som heter Europabolag. Det är perfekt för dig som har ett företag i ett EU-land och vill expandera till övriga EU. Det gör att du ska följa samma regler oavsett i vilket EU-land du befinner dig för tillfället. Annars kan det vara svårt att hålla koll på alla nationella lagar och regler och du riskerar ganska snabbt att göra något som inte står i linje med ett lands regelverk. Har du ett EU-bolag så gäller dessutom samma regler för dina arbetstagare oavsett var de arbetar. Förutom det så kan du bilda dotterbolag till ditt EU-bolag.

För att du ska kunna bilda ett EU-bolag så måste du ha samma land för företagets säte och huvudkontor. Du måste även ha ett aktiekapital på minst 120 000 EURO. Euro är den valuta som alltid används då det är lättast i och med att det är ett EU-bolag. Alla bolag, även dotterbolag, måste omfattas av regelverk av minst två olika EU-länder. Sedan är det bara att köra.

Leave a Reply

mts_schema